Veelgestelde vragen

Op deze pagina vind je antwoorden op vragen die wellicht relevant voor je zijn. We breiden deze pagina regelmatig uit met nieuwe veelgestelde vragen van onze klanten. Staat jouw vraag er niet tussen? Neem gerust contact met ons op.

Waarom hoor ik verhalen dat een nieuwbouwwoning niet kan worden afgewerkt omdat alles zal gaan scheuren?
Dat komt doordat er onvoldoende voorbereiding plaatsvindt en er foutief gestookt wordt. Op alle scheurgevoelige plaatsen moet gaasband worden aangebracht, een methode die ons bedrijf rond 1995 heeft geïntroduceerd. Voor het stoken is een specifieke aanpak nodig, beginnend met verwarming "na" onze werkzaamheden op 18 graden, geleidelijk elke dag verhogen tot maximaal 23 graden. Het is verstandig om direct na onze werkzaamheden enkele uren te stoken op 20 graden en daarna over te gaan op het eerder genoemde stookproces.
Kan een betonplafond met V-naden worden gestuct of voorzien van schuurwerk of glad stucwerk?
Ja, dat is mogelijk voor glad pleisterwerk, afhankelijk van de afstand tussen de V-naden (1.25 of 2.50 meter). Plafond V-naden op 1.25 meter (zoals de zgn. Kanaalplaatvloeren) zijn niet ideaal voor schuurwerk, waarbij de kans op scheurvorming rond de 5% ligt. Schuurwerk is niet plaatselijk te herstellen, dus deze afwerking wordt niet aanbevolen voor kanaalplaten. Glad pleisterwerk, gevolgd door sausen, kan wel omdat dit eenvoudig kan worden hersteld. Breedplaatelementen kunnen wel van schuurwerk worden voorzien, hoewel er nog steeds een risico van circa 1 tot 2% op scheuren bestaat.
Welke gipsplaten moet ik op een bestaand of nieuw plafond aanbrengen dat gestuct moet worden?
Het beste is om hiervoor zgn. stucplaatjes te gebruiken (40 x 200 cm). Deze platen moeten als metselwerk in verband worden aangebracht en om de 30 cm worden geschroefd. Het regelwerk moet ook op ongeveer 30 cm onderlinge afstand worden aangebracht. Het is noodzakelijk om alle platen zo strak mogelijk tegen elkaar te leggen, ondanks mogelijke verhalen over vereiste afstand tussen de platen. Alle naden worden door ons voorzien van gaasband, waardoor het risico op scheurvorming klein is. Bij nieuw regelwerk is het raadzaam om gebruikt hout te gebruiken, omdat nieuw hout kan krimpen. Goed schroeven en bevestigen is hierbij belangrijk.
Op jullie site en in de folder bij de offerte staat dat schakelmateriaal moet worden verwijderd bij de afwerking van wanden. Wat wordt hiermee bedoeld?
Het is de bedoeling dat je ALLEEN het schakelmateriaal verwijdert en niet het inwendige van de schakelaar of het stopcontact. In het stopcontact zitten doorgaans 1 of 2 schroefjes die je kunt losdraaien om de afdekplaat te verwijderen. Het gewone schakelmateriaal kan meestal met een schroevendraaier worden opgewipt. Doe de verschillende afdekplaten in een plastic zakje en label de ruimte met plakband, zodat je later niet hoeft te zoeken naar de juiste montage. Het verwijderen is bedoeld om een fraai eindresultaat te garanderen na het monteren van de plaatjes na onze werkzaamheden.
Mijn betaling aan Stucadoor Hoofddorp wil ik graag via depot laten lopen, aangezien dit via de hypotheek is geregeld. Is dat mogelijk?
Geen enkel probleem. Je kunt vooraf of na afloop van onze werkzaamheden een nota ontvangen, die je vervolgens bij de bank indient voor betaling. Betaling via depot duurt meestal 2 tot 3 weken. Zorg ervoor dat je tijdig de nota bij de bank indient.
Er staan geen vierkante meters vermeld op de offerte. Waarom eigenlijk niet?
Wij vermelden geen vierkante meters om discussies achteraf te voorkomen. Sommige bedrijven (al dan niet expres) vermelden wel het aantal vierkante meters, maar blijken achteraf meer in rekening te brengen. Bij ons zijn de prijzen vast en inclusief btw, voorrijkosten, arbeid en materialen. Als er een fout wordt gemaakt, is dat onze verantwoordelijkheid. Bij Stucadoor Hoofddorp weet je dus altijd van tevoren waar je aan toe bent.
Hoe kan het dat er verschil zit tussen een aantal offertes die ik heb aangevraagd? Soms zijn de verschillen bijna onbegrijpelijk groot.
Allereerst zijn er steeds meer bedrijven die geen of onvoldoende voorbereidingen treffen, zoals het aanbrengen van gaasband op scheurgevoelige plaatsen, het niet pleisteren van beton voor sierpleister, het niet lijmen en direct aanbrengen van de afwerking over elke ondergrond, enzovoort. Veel bedrijven doen zich voor als vakman maar beschikken niet over vakdiploma's, ontheffingen of gespecialiseerde vergunningen. Via de KvK kun je dit controleren. Soms doen bedrijven zich voor als middelgroot, maar blijken ze bij controle een eenmansbedrijf te zijn dat bij drukte werk uitbesteedt aan anderen. Bovendien wordt er tijdens drukte vaak snel geoffreerd, omdat bedrijven genoeg werk hebben. Tot slot blijkt dat veel bedrijven onverzekerd zijn bij schade en niet zijn aangesloten bij brancheorganisaties. Deze factoren kunnen leiden tot prijsverschillen.
Waarom is het zo moeilijk om een kleur uit te kiezen?
Het is inderdaad lastig om op basis van een klein staaltje een definitieve keuze te maken. Laat je adviseren in showrooms waar wij materialen kopen. Via de banner op de homepage van Danny De Ruig kun je ook een staaltje aanvragen in de afwerking die je in gedachten hebt, zoals Spachtelputz, Barok pleister, Granol en alle soorten spuitwerk. Voor sauswerk/schilderen/verven is dit niet mogelijk. De levertijd tussen aanvraag en ontvangst bedraagt ongeveer 3 tot 4 weken.
Jullie zijn klaar met onze afwerking. Ik zie allemaal vlekken, dunne lagen en tekortkomingen. Is dat normaal?
Ja, dat klopt. Onze afwerkingen moeten eerst drogen voordat de juiste structuur, kleur en afwerking zichtbaar zijn. Het is belangrijk dat je de eerste uren goed ventileert, bij voorkeur met tocht. Daarna kun je teruggaan naar 18 à 19 graden en rustig ventileren. Binnen ongeveer 48 uur zouden alle vlekken moeten verdwijnen en moet de juiste kleur zichtbaar zijn. Onze werkzaamheden worden volgens de voorschriften van onze fabrikant en traditioneel uitgevoerd. Desondanks kan het voorkomen dat niet alles gelijkmatig kleurt of droogt, met name bij bestaande woningen. Neem in dat geval contact met ons op en wij zorgen kosteloos voor oplossingen.
Welke volgorde moet ik hanteren voor de afwerking van mijn woning?
De ideale volgorde bij stucadoorswerk van wanden en plafonds die daarna door ons worden gesaust (bij een stenen vloerafwerking) is als volgt: laat eerst het stucwerk uitvoeren door Stucadoor & Sierpleisterbedrijf Danny De Ruig. Daarna wordt de vloer gelegd (alleen bij stenen vloeren; andere vloersoorten NA ons), gevolgd door het plaatsen van de keuken en tenslotte het sauswerk. Bij afwerkingen zoals Spachtelputz, Granol, Barokpleister of elk ander type spuitwerk moet ook altijd eerst de vloer worden gelegd (alleen bij stenen vloeren) vanwege mogelijke spatten bij het inwassen van de voegen, enzovoort. Vloerbedekking en alle soorten houten en andere vloeren moeten altijd NA onze werkzaamheden worden aangebracht!

Whatsapp ons direct +31 (0)6 4192 2755

Waarom Stucadoor Hoofddorp

Wat onderscheidt 'Stucadoor Hoofddorp' van de rest?

 • Wij schitteren als stukadoors bij het tvprogramma Eigen Huis & Tuin.
 • Ons werk laten wij altijd netjes en schoon achter.
 • Met een breed assortiment bieden wij diverse mogelijkheden.
 • Wij assisteren u graag bij het plannen van verdere verbouwingen.
 • Ons werk wordt gedekt door een royale garantie van 5 jaar.
 • Tevreden klanten vormen de basis van ons succes.
Als u nog niet volledig overtuigd bent, nodigen wij u uit om een kijkje te nemen onder 'Referenties' en in ons 'Fotoalbum' voor een nog betere indruk.

Contact Formulier

Ben je nieuwsgierig geworden of heb je vragen? Stuur ons gerust een bericht via het contactformulier hieronder.

  noa
  Bouwbedrijf-leerbedrijf
  vca
  vgm